ГЕРБ съставя правителство, имат кандидат-премиер

Сподели във Facebook

В централата на ГЕРБ вече знаят кой е кандидат-премиер. Готови са да съставят правителство, след като на 5 декември приемат мандат от президента Румен Радев.

Лидерът Бойко Борисов обяви във Фейсбук, че партията ще предложи правителство от експерти. Той е убеден, че могат да стабилизират България.

Това е обявил вече и пред председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с която е разговарял в Атина в рамките на среща на Европейската народна партия.

Борисов публикува още, че ще продължи диалога с всички парламентарни формации, тъй като – по думите му – на България е необходим кабинет, който да ускори приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост.

"Заявих още, че благодарение на парламентарно мнозинство, начело с ГЕРБ, страната ни вече е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна. Въпреки кризите, през които преминава страната ни, потвърдихме и евроатлантическата ориентация на България по отношение на придобиването на втората част от ескадрилата F-16. България подкрепи и перспективите за членство на Северна Македония в ЕС, но е време и съседката ни да изпълни своите задължения от този процес като даде конституционни гаранции за правата на всички свои граждани", публикува Борисов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано