Гешев призова ученици да са непримирими към престъпността

Сподели във Facebook

Главният прокурор Иван Гешев призова ученици да имат нетърпимост към престъпността.

"Тогава, когато се сблъскаме с нея – лично или чрез наш близък, трябва да си потърсим правата", заяви пред гимназисти в Перник Иван Гешев. Той проведе открит урок в Гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев“ в града.

Инициативата е част от кампанията на двете съсловни организации – на Асоциация на прокурорите и Камара на следователите – „Правосъдие в бъдещето – прокурори и ученици говорят за право“, обявиха от страницата ва Главна прокуратура в социалната мрежа.

Председателят на Камарата на следователите и следовател в Национална следствена служба Петко Петков запозна пернишките ученици с конкретната работа на следователите – методологията, по които се разследват престъпления с фактическа и правна сложност.Презентирани бяха мобилните лаборатории на НСлС, както и другите технически приспособления, които следователите ползват в своята работа.

Главният прокурор подари икона на директора на гимназията Теменужка Крумова с пожелания за силни вяра и дух по пътя на знанието и образоването на бъдещото поколение.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано