Гешев: Ще оставим на децата и внуците правова държава

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Иван Гешев встъпи официално в длъжност на тържествена церемония в Съдебната палата.

Той положи клетва пред оригинала на българската Конституция от 1991 година, която се съхранява в Народното събрание, и подписа клетвен лист, информираха от пресцентъра на държавното обвинение.

При символичното предаване на поста досегашният главен прокурор Сотир Цацаров пожела да се предприемат дебати за т.нар. конституционен модел.

"Прокуратурата ще остане в системата на съдебната власт не защо, това е въпрос на самоцел, а само защото така, тя, прокуратурата, може да работи ефективно без да е подчинена на политическата конюнктура. Г-н Гешев, пазете прокуратурата, пазете хората в нея, защото без тях тя е нищо", призова Цацаров.

В първата си реч новият главен прокурор Иван Гешев благодари на колегите си прокурори, следователи и съдебни служители не само че ме подкрепиха, а и затова, че доказаха, че прокуратурата е екип.

"Аз съм главен прокурор благодарение основно на тези хора. Ние показахме какво можем, когато имаме обща цел и че можем да се справим с това, което предстои. Сигурен съм, че прокуратурата ще стане по-открита, и ще се отвори към проблемите и болките на хората. Както и, че ще стане по-динамична. Вярвам, че ще направим това, ако сме единни и виждаме в институциите партньори, не враг, не сме безгрешни и няма първи да хвърлим камък", каза Гешев. 

"Знам, че ще е трудно и тежко в този мандат, но обещавам, че цената си заслужава - тя е една по-добра и правова държава, която да оставим на децата и внуците си. Спокоен съм, че ще направим това”, увери Иван Гешев.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано