Гласуват бюджета на Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

ОбС - Благоевград заседава извънредно днес. Гласуват бюджета за настоящата година. Теглене на 18 милиона лева предлага кметът Методи Байкушев. Заложил е милионите в бюджетната рамка. Те са отделно от предишния дълг за над 6 милиона, който реализира преди около два месеца.

Байкушев иска още ОбС да му даде свободата да прехвърля парични средства от една дейност в друга, да разходва суми редства от проект в проект, тоест да да ги ползва като оборотни, недоволстват част от общинските съветници.

Припомняме, че по време на една от комисиите, обсъждащи финансовите параметри, съветникът Димитър Урдев попита каква е причината да се залага нов дълг, при това в толкова големи размери, след като през декември миналата година местният парламент одобри поисканите милиони от финансовото министерство. Отговорът на Байкушев е лаконичен - във връзка с общата задлъжнялост на Общината.

"Трябва да платим едни 20 милиона лева за инсталацията на сметището, които нямаме. Ако не ги вземем, няма да можем да си посрещнем задълженията“, сочи той и смята, че вероятно Общината допълнително ще се наложи да плаща и за работата на анаеробната инсталация, тъй като тя е била проектирана за 15 000 тона, а общината е в състояние да осигури едва 3000 тона материал", коментира пред местните парламентаристи градоначалникът.

Тази година се предвиждат оскъдни средства за култура. Проблемни са и парите за спортинет клубове, коментираха преди дебатите част от съветниците.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано