Гласуват правителство, съставено от ГЕРБ

Сподели във Facebook

В Народното събрание подлагат на гласуване кабинета на ГЕРБ и издигнатия за премиер Росен Желязков, който е депутат от Благоевградски избирателен район. Към 13.00 часа днес се очаква народните избраници да дадат своя вот.

Гласуванията са разделени в отделни точки – първо ще стане ясно дали депутатите одобряват номинирания за министър-председател Росен Желязков, след това - структурата на Министерския съвет и персоналния състав. Гласуването се смята за успешно, ако събере най-малко 121 гласа.Досега подкрепа за първия мандат са декларирали само от ДПС, но заедно с ГЕРБ-СДС разполагат със 114 народни представители. Въпросът е откъде ще дойдат останалите гласове.

Към момента е ясно, че ПП, БСП категорично няма да подкрепят правителство на ГЕРБ и ДПС. От "Има такъв народ" и "Възраждане" запазиха мълчание, но позицията им е известна – няма да дадат подкрепа. Въпросителните са във "Величие".

19 ще са министрите в евентуалния нов кабинет, а вицепремиерът, ще е един. Борисов е посочил Томислав Дончев, който ще е и министър на иновациите и растежа. Людмила Петкова ще е финансов министър, Даниел Митов външен, Калин Стоянов - на МВР. Любен Дилов-син ще е на културата, Делян Добрев - на енергетиката, Евтим Милошев - на туризма, на младежта и спорта - Красен Кралев, на здравеопазването - Костадин Ангелов. Георги Гвоздейков остава министър на транспорта и съобщенията, Теменужка Петкова на околната среда, а Деница Сачева - социален, Владимир Темелков остава на електронното управление, Николай Нанков - на регионалното министерство.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано