Гласуват за поредно общинско дружество в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

ОбС - Благоевград трябва да гласува за учредяване на поредно общинско дружество. Внесено е предложение от кмета Илко Стоянов за създаване на "Индрустриални паркове". Дебатът ще е на 19 май, когато ще се проведе извънредно заседание на съветниците. Временно дружеството ще управлява Стефан Попов, който е управител и на "Благоевград строй ремонт". Общинското предприятие ще управлява средства по програми на МИР.

Градоначалникът предлага още обявяване на поземлени имоти в землището на село Зелен дол от публична общинска собственост за частна. По този начин голям терен от Зелен дол ще стане част от бъдещата Индустриална зона. Над 260 декара частни земи ще бъдат отчуждавани, не е ясно как ще се обезщетяват собствениците.Близо 400 000 декара са общинските имоти и пасища.

Внесено е за гласуване и решение на градоначалника за даване на съгласие за изработване на Подробен устройствен план за регулация на имот в квартал "Еленово-1". Цели се преобразуването му в парк, с предназначение за  „обществено обслужване“. На сесията са допуснати изказвания и питания на граждани извън дневния ред, но от ОбС не съобщават към момента с какви проблеми са свързани.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано