Гласуват за селски кметове, сред тях и студентка от ЮЗУ-Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Провеждат се извънредни избори в няколко села. Изборният ден е започнал нормално, казаха от щабовете на кандидат-кметовете.

Гласуват за кметове в Кюстендилско и Пернишко и Благоевградско. Двама са претендентите в село Пороминово край Кочериново. За поста се състезава красива студентка от Югозападния университет в Благоевград. Владислава Тущова е издигната от ИТН. Опоненът й е Кирил Калинков, който спечели вота миналата година. Той обаче бе свален от ОИК-Кочериново, тъй като не е заличил навреме едноличната си фирма, а това е грубо нарушение по член 41 от ЗМСМА.

Две населени места в област Благоевград си избират кмет днес. Вотът е в симитлийското село Брежани и гоцеделчевското Теплен. Кандидатите за кмет на Брежани са трима. До частичния вот там се стигна, след като избраният на местните избори се отказа по лични причини. Секциите в Брежани са три. 

В село Теплен, където кандидатите за кмет на кметство също са трима, има само една секция.

Извънредният вот се провежда в пернишките села Студена, Прибой, Люлин и Богданов дол. Кандидатите са кметове в селата Люлин и Студена са по един, което означава, че ще станат такива и само с по една лична бюлетина. В дугите две села за гласовете на избирателите се състезават общо четирима кандидати. Жителите в Пернишко ще гласуват с хартия и само в две секции машинно.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано