Глобиха кмет за пречиствателна станция

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Санкционираха кметски екипи за различни нарушения, установени от инспектори в РИОСВ-Благоевград.

500 лева глоба е наложена заради неработеща ефективно пречиствателна инсталация в Петрич. Издадено е и предписание за подсилване на на станцията, в противен случай ще последва ново наказание. Екоинспекторите се задействали по сигнал на петричанин, подал оплакване на "зеления телефон". ,

Нарушения по Закона за водите са установени по сигнал и приложен снимков материал в Разложко. От РИОСВ са ги изпратили по компетентност на временния кмет в Разлог. Уведомен е и жалбоподателят. Постъпил е и друг сигнал от разлог. Той е за замърсяване на атмосферния въздух с дървесни частици от цех за производство на пелети, собственост на „Пирин пеллет“ в града. След извършена проверка от служители на Община Разлог. Те установили, че инсталацията за производство на пелети не работи, поради настъпила авария в пречиствателните съоръжения (група циклони), към изпускащо устройство К1 след барабанна ротационна сушилня с директен контакт. 

Сигнал от Христо Ботуров за изхвърлени производствени отпадъци на различни места от цех на улица "Плиска"в кочериновското село Мусалево, е възбудил проверка на място. Служителите от екоиспекцията обаче не намерили производствените. Изискали са от кметовете на Кочериново и Мурсалево да посочат има ли при тях подадени жалби зазамърсявания от дружеството, както и предприетите действия.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано