Глобиха кметове

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Общински кметове в Югозапада са санкционирани от инспекторите в РИОСВ-Благоевград.

Сред глобените е градоначалникът Илко Стоянов. 3000 лева трябва да се платят заради неразчистени незаконни сметища в Благоевград и за изливане в река Струма на депото край село Бучино. При няколко проверки са установили, че не се спазват индивидуалните емисионни ограничения по показател азотен нитрит.

Издадени са наказателни постановления спрямо кмета на Гърмен Феим Иса в размер на 4400 лева. Глобата е заради незаконно заустване на отпадъчни води в напоителен канал и в дере, ляв приток на река Места. Санкцията е след сигнал на "зеления" телефон в РИОСВ.

Градоначалтикът на Кресна Николай Георгиев е заставен да изчисти от чували с боклуци сградата на общинския Бизнес център. Екоинспекторите са установили, че събираните в разноцветни чували по проект пластмасови, хартиени и метални суровини, не са извозени от фирма, работеща по разделното сметосъбиране, посочиха от пресцентъра на РИОС-Благоевград.

В село Конарско, край Якоруда, са проверили дъскорезница, работеща в нарушение на Закона за опазване на околната среда и водите. Според предварителния сигнал обектът е собственост на селския кмет Ахмед Ахмедов. Сигнал е постъпил и в МОСВ от местен жител. Той е заявил, че дъскорезницата е построена без разрешителни документи. Дали това е вярно, трябва да отговори градоначалникът на Якоруда Нуредин Кафелов.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано