Глобяват пешеходци

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Провежда се специализирана акция на "Пътна полиция". Основно се следи за пешеходци, преминаващи неправилно по пътни платна и кръстовища. От МВР информираха, че операцията е в ход във всички областни и общински центрове. Глобата е 20 лева.

Обобщени данни за санкционираните пешеходци ще се отчетат след дни. „През тъмната част на денонощието е препоръчително да бъдат със светли дрехи, за да се виждат от шофьорите. Да пресичат на осветени места”, призоваха от вътрешното министерство.

Припомняме, че аналогична акция проведоха преди време в Перник, а глобата беше 50 лева. Действията на полицаите бяха разпоредени от директора на ОДМВР – Перник старши комисар Милчо Милчов. От страна на пешеходците бяха установени 62 нарушения – 2 за неспазване на светлинни сигнали на светофара, 3 за внезапно навлизане на пътното платно и 57 за пресичане на платното за движение извън определените за целта места. За отнемане на предимство на пешеходци ще бъдат глобени 8 шофьори и 74 за спиране, престой и паркиране в кръстовище и на пешеходни пътеки.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано