Глобяват стопани на нерегистрирани кучета

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Погнаха собствениците на кучета над 4-месечна възраст. Стопаните им трябва да ги регистрират в Общината до 30 април. Заповедта е на петричкия кмет Димитър Бръчков.

При неизпълнение на разпоредбата следва санкции. На регистрация подлежат всички кучета над 4-месечна възраст. От заплащане на такса за притежаване на куче се освобождават собственици с трайни увреждания, удостоверено с ТЕЛК, кастрирани кучета, охраняващи селскостопански имоти и отглеждани в регистриран животновъден обект. Ловни кучета, собственост на авджии, кучета с поставен микрочип, също няма да заплащат такси в Общината.

Всички останали са задължени да внесат в деловодството на Община Петрич заявление по образец за издаване на паспорт и вписване в електронен регистър на кучето, екземпляр от декларация, заверена от дирекция „Местни данъци и такси“, документ, удостоверяващ платена „такса за притежание на куче“ или за освобождаване от такава, копие на заверен от ветеринарен лекар ветеринарномедицински паспорт на кучето.

В 14 – дневен срок Общинска администрация издава административен паспорт със сериен номер, който се прикрепва на вътрешната страна на предната корица на ветеринарномедицинския паспорт. Към административния паспорт собственикът получава и медальон със същия сериен номер, който трябва да се прикачи към нашийника на кучето за идентификация.

Всички собственици на кучета, които не извършат регистрацията им, подлежат на санкциониране съгласно Наредбата за условията и реда за отглеждане на животни и птици в община Петрич.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано