Гоцеделчевци тъгуват за загинал съгражданин

Сподели във Facebook

Гоцеделчевският кмет Владимир Москов изрази съжаление и тъга за погубения 23-годишен при правене на Сирницата в града.

Градоначалникът определи случая със загиналото момче като "голяма трагедия“, каквато в Гоце Делчев по Сирни Заговезни, не се е случвала. Той апелира към всички, които днес ще спазят традицията да бъдат внимателни и стриктно да спазват издадената от него заповед. Младият гоцеделчевец, син на адвокат в града, е загинал след удар от паднал дървен кол, който трябвало да придържа смриката на празничния огън. Закарали го веднага в гоцеделчевската болница, но лекарите там не успели да го спасят. Инцидентът е станал на улица "Мизия".

"Призовавам да се спазват мерките за безопасност. Издадена е заповед, която трябва да се спазва от всички, на всички места, на които ще се палят огньове. Дадени са всички указания. Има отговорници, които трябва да си влезнат в ролята и максимално да приложат мерките за безопасност. Не трябва да се слагат гуми, да са далеч от самия огън“, каза Владимир Москов.

Москов припомни, че съвместните препоръки, които са дали с пожарната е Сирнишките огньове да се палят далеч от кабели и електрически стълбове, от запалими места. "Ако има силен вятър Сирниците не трябва да се палят. Трябва да се обърне специално внимание на децата – да не се хвърлят пиратки и други взривни материали. Отдавна не сме имали инциденти. Това, което се случи е голяма трагедия. Младо, хубаво момче си отиде. Лоша работа“, коментира с тъга Москов.

Владимир Москов посочи, че за Община Гоце Делчев Сирни Заговезни е голям празник, който се прави още от древни времена. Никога не е прекъсван, с изключения на периода, в който имаше ограничения заради COVID – 19, каза той пред Фокус.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано