Гоцеделчевци и кюстендилци с телефони за коронавируса

Сподели във Facebook

Кметските администрации в Гоце Дечев и в Кюстендил обявиха извънредни телефони за коронавируса.

Мерките са разпоредени от кметовете Владимир Москов и Петър Паунов.

В Гоце Делчев вече действат денонощни телефонни линии за приемане на сигнали от граждани, свързани с епидемичната обстановка, както и за съобщаване на данни за нарушения на заповедта на здравния министър и на кмета Москов.

Телефонът в Общината е 0888 006 080. Сигнали се приемат в гоцеделчевската полиция на телефон 0751/60-101.

Градоначалникът на Кюстендил Петър Паунов призова хора, които са се завърнали или предстои да се завърнат от страни с доказани случаи на лица, заразени с COVID-19, да спазват стриктно 14-дневната карантина.

Сигнали за хора, които които не спазват карантината, се подават на телефони 078 55-12-11 в Общината, на 0885/11-63-22 в РЗИ-Кюстендил. Телефонът в полицията е 078/557-323

В Кюстендлиско е разпространена инструкция за дезинфекция на обществените места. Тя касае и работодателите в региона. Инструкцията включва алгоритъм на дезинфекционните мероприятия в обекти с обществено предназначение, в условията на епидемично разпространение на COVID-19, както и списък на производители на дезинфектанти, от които Министерство на здравеопазването е получило оферти. Изискването се отнася и за учебните заведения на територията на област Кюстендил. Сред основните точки са избор на дезинфектант, установяване на критични точки и кратност на обработките, начини на приложение на дезинфектантите, насоки и хигиена на ръцете.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано