Гоцеделчевски лекари спасяват с болнични разследвана от Кьовеши

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Започна първото голямо разследване на Лаура Кьовеши в МОСВ. Свързано е с източване на колосални суми по оперативни програми, като част от тях са раздадени за бонуси над 200 процента върху заплатите на 107 служители. Замесената в схемата е Гергана Грозданова. Щедрата директорка е от Гоцеделчевско.

Отговаря за Оперативна програма „Околна среда”. Подчинените й са получили над 565 000 лева. Парите са одобрени с подписа на бившия министър на околната среда и водите Емил Димитров. Според счетоводната ведомост – по 7000, 8000, 9000 и почти 10 000 лева са получили някои държавни служители през месец април в тази дирекция. Първоначално по случая реагира ексминистър Емил Димитров-Ревизоро. Бегло бе съобщено неотдавна, че е сезирал главния прокурор Иван Гешев. За това потвърди при встъпването си и служебният министър Асен Личев.

Освен това са раздадени над 130 милиона на няколко близки до властта фирми. Две от тях са ангажирани със сепариращите инсталации на депата в Благоевград и Сандански. В благоевградското са отишли до момента над 86 милиона лева.

Освен до нашата прокуратура аферата с бонусите и стимулирането на определени дружества, вече е в Европейската, ръководена от Лаура Кьовеши. Гергана Грозданова е излязла в дълъг отпуск запади заболяване. От ведомството посочват, че Грозданова страда от заболяване на периферната нервна система. Тя е представила болничен лист за 7 дни домашно лечение. След това още един болничен лист за 7 дни. И двата болнични листа са издадени от един и същи общопрактикуващ лекар в Гоце Делчев. Отишла там, тъй като родителите й живеят в Гоце Делчев. Докторът й издал два болнични.
След втория болничен лист тя е постъпила в софийска болница, където специалист по ортопедия и травматология е д-р Ангел Попов от Гоце Делчев.

"Не мога да кажа в детайли, защото съм подписал декларация в прокуратурата и пред хората на Кьовеши. Става въпрос за над 105 милиона евросредства, търговия с влияние и уреждане на договори по семейна линия, под покровителството на висш политик. Има съмнения за ОПГ. Майка и дъщеря, баща и син, още един баща и синът му, семейство и един любовник. Сложно е, и не искам да страдат невинни хора. Може да пострада цялата оперативна програма. Затова няма да коментирам", заяви преди дни Емил Димитров, притиснат от жерналиста Валя Ахчиева.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано