Горски и кмет в афера с марихуана

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Втори горски служител попадна в ареста за притежание на марихуана. Прокуратурата ще поиска постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Работещият в лесничейството в Симитли Л. Ч. обслужва района на село Долно Осеново. По оперативен сигнал горският бил следен от полицаи във Второ управление на МВР в Благоевград. Имал е раница с марихуана. Пътумал е в колата на селския кмет Алекси Крънчов, който е бивш полицай.

Л. Ч. е изхвърлил раницата с наркотичните растения в участък от главен път Е-79. В нея имало близо 4 килограма. Последвал обиск в дома на горския. Там намерили плик със 140 грама марихуана. Криминалистите щракнали белезници и на двамата. Кметът Крънчов обаче не е подведен под наказателна отговорност, информираха от прокуратурата.

Както подробно информирахме вчера, държавното обвинение в Сандански ръководи разследването срещу горския стражар Никола Колев. Той е в ареста за 72 часа. По делото са проведени разпити на свидетели, оглед на местопроизшествие - нива в гориста местност, личен обиск, претърсване и изземване на МПС, в жилище в Сандански и в селскостопанска постройка. Събрани са доказателства за съпричастност към извършеното престъпление на 40-годишния Никола от лесничейството в Сандански. Отглеждал е наркотичните растения в нива край село Бождово. Криминалистите са изкоренили 300 растения. Отделно от това, ЮЗДП-Благоевград ще го уволни дисциплинарно.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано