Горски и общинари решават проблем с дървата за огрев

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

До дни официално обявяват сечищата, в които ще се добиват дърва за огрев. Очаква се ценовата тарифа за видовете дървесина.

Председателят на ОбС-Якоруда Вайдин Мисанков е провел срещи в местното лесничейство и с ръководството на ЮЗДП-Благоевград, за да не се повторят проблемите с недостига на дърва за огрев в Якорудско, както се случи през миналия отоплителен сезон. Към момента е договорено да се добива в землищата на селата Черна Места, Юруково и в сечище над Якоруда. Очакванитя са за над 6 хиляди кубика.

"Във връзка с многократните запитания към мен, относно един много сериозен проблем за жителите на община Якоруда, а именно недостига миналата година,, отправих официално запитване към ЮЗДП. В резултат на това, направихме срещи с представители на ЮЗДП и ДГС- Якоруда. Надявам се този проблем да е решен и да няма такъв прецедент", коментира Вайдин Мисанков, който е категоричен, че трябва да има ангажираност и диалог между институциите. Общинският председател предлаго още срокът на тазгодишната кампания да бъде удължен, а също така и да започне по-рано от предходни години. Мисанков е получил и писмено потвърждение, че проблемите ще бъдат отстранени. Припомняме, че през предишния сезон за Якоруда и населените места в общината бяха отпуснати 5 хиляди кубика за добив от корен. Имаше и реализирани продажби от склад. Дървата обаче се оказаха недостатъчни.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Лютви Х. -
    Другите информационни медии трият коментарите за Якоруда. Явно властите окупирали града вече 20 години така нареждат. Жалко за това. Нищо няма да променят.В Якоруда никой не иска Беди, Карафеиз, Айша Х, Сабиха П.,Куцузо, Пачката, Джама, Кавалов, Хърльови и подлогите им. Есен на местните избори всички до един ще бъдат изметени. Тези управници са позор за града, обградиха се само с братовчеди, комшииски назначения и щуробаджанащина. Нищо не направиха за Якоруда , за 20 г управление..провал..дпс им би шута, но те още се надяват...всяко начало има и край..и вашият дойде..това ли е елита на Якоруда, които не знаят чужд език,които са неграмотни половината съветници,които не отвориха нито едно работно място за 20 години, които ви прогонена от Якоруда да се считате по чужбина на гурбет, а те тук си крадат и за тях чужбина е Общината..
  2. Чичо миджо -
    Абе юздп да се задейства.много се краде в Якоруда
  3. Селянин -
    Оти Малчовия и Парцовия малко крада а? Само Муртаза е бил крал.Сичтите са крадци
  4. Бабечен -
    Тоя Клечов е толко Безочливо човече че си немате на представа.Само иска да краде
  5. Конарско -
    Какви Драва,че има като Муртаза Клечов и ПАЧКАТА изпокрадоха сичко
  6. Аки -
    Каквото и да говорите Пачката коле и беси в общината. Той и шефа и командва.
  7. Sale -
    Ми дано.Лани беше яко зле,пре нас почти никои не се добра до дърва. С изключение на някои приближени. Дано вече нема таков проблем,че е страшно.После като си открадне малко те глоба. Ми ще вече да работиме?

Избрано