Горски, полицаи и ресторантьор с глоби за "корона парти"

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

След полицейския директор Дойчин Дойчинов и шефът на ЮЗДП-Благоевград разпореди проверка за нелегалното презненство в заведението "Трети километър". Инициатор на купона е горският стражар Иван Николов от лесничейството в Сандански. Поводът е първороден син, очакван дълго в семейството.

Горският директор Дамян Дамянов е разпоредил дисциплинарна проверка за нарушаване на епидемичните мерки. Към момента са изискани писмени обяснения от Иван Николов. Какво ще бъде наказанието, предстои да се прецени след проверката.

Междувременно от Регионалната здравна инспекция в Благоевград съобщиха, че ще се наложат финансови наказания на горския, както и на присъствалите на купона в местността "Попина лъка" над Сандански петима полицаи от града и колега от Петрич.

Петричанинът Андон Стоянов, който е кум на щастливото семейство, неразумно пуснал видео в социалната мрежа, от което е видно, че празнуващите са повече от допустимите 15 души, съгласно заповедта на здравното министерство.

Глобите за униформения Стоянов и за колегите му от Сандански ще са от 300 до 1000 лева. Предстои издаване на актове за административни нарушения. Финансова санкция е предвидена и за собственика на заведението, който отворил по молба на съгражданина си Иван Николов. Той вероятно ще отнесе глоба до 2000 лева.

Отделно от това областният директор на МВР-Благоевград Дойчин Дойчинов готви дисциплинарни наказания за подчинените си.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано