Горските в Благоевград и Струмяни очакват нови шефове

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Ръководството на ЮЗДП-Благоевград подготвя рокади на директори в няколко лесничейства.

Начело на благоевградското отново ще застане специалист от Симитли. Очаква се назначението на Емил Солачки. Той ще заеме мястото на Иван Герни, който наследи на поста дългогодишния горски шеф Калин Зашев, уволнен без да се посочват мотиви миналото лято.

Все още директорът на ЮЗДП Дамян Дамянов не е подписал заповед, информираха от ведомството. Планувана е смяна на ръководителите в Гоце Делчев и Белица.

Готви се кадрова въртележка в ДГС-Струмяни. За пореден път там ще се завърне гРосен Янев. Той е сред шефовете в системата с доста уволнения и и спечелени след това дела. Преди години част от хората в Струмяни събираха подписка в негова защита. Предходното освобождаване на Янев от директорския пост бе заради неизпълнение на годишната производствена програма. Имаше афера с тополи. Прокуратурата в Сандански го разследваше за усвояване на средства за дейности, които всъщност не са извършени. Сигналът тогава бе подаден от Дамян Дамянов, и бе за съставени документи с невярно съдържание, нанесени имуществени вреди на стопанството в размер на 1147лева, а също и уронване престижа на държавното предприятие. 

Днес активисти на БСП в Струмяни депозират протестна подписка пред областния управител Валери Сарандев, който е и лидер на социалистите в Пиринско. Настояват Росен Янев да не бъде назначаван на директорския пост. Зад него е застанал неспял кандидат-депутат, който се срещал тайно с Корнелия Нинова. Тайният кадровик е роденият в Струмяни, но винаги на директорски позиции в Благоевград Борис Цомпов. Оказава се, че Цомпов се е самопровъзгласил за лидер на червените в района. От горското ведомство заявиха, че той не е избиран и е нямало проведено събрание на БСП в Струмяни.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано