Готвят пътна блокада заради сметище край Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Организират протест заради сметище край Благоевград. Събира се подписка за затварянето му. Предстои да я депозират в Общината.

Недоволството е в благоевградското село Изгрев. "Късмет имаме, че тези дни нямаше обилни валежи, каквито бяха прогнозите. Ако се бяха случили порои, всичко, което е в дерето – фотьойли, счупени дивани, автомобилни гуми, варели, чували с използвани памперси и дрехи, всякакви други боклуци, водата щеше да свали надолу до селото, да се запушат тръбите под двата моста и да се наводнят къщите“, обясни бивш кмет на Изгрев Стоян Попдимитров.

Спомня си, че по време на ексградоначалника Елияна Масева, първите фадроми дошли да изсипват боклук, колегата му Мишо, тогава управник на съседното село Марулево, извадил служебния си пистолет със заплаха да надупчи гумите на колата, ако колата не се върне обратно.

Стоян Попдимитров призна, че преди около месец предупредил пазачите към общинската фирма „Биострой“, с подаване на жалба заради задръстеното с боклуци дере. „Няколко дни по-късно почистиха една част, но в горния край продължи да се пълни. Така е от 2-3 месеца и колкото и да се чисти, при валежи боклукът се свлича от огромната купчина и пада долу в дерето. Проблемът е, че всеки ден коли на „Биострой“ разтоварват общ боклук тук, вместо на сметището в село Бучино. Никой не взима мерки да се прекрати това", коментира Попдимитров пред struma.bg. Припомняме, че през 2021 година по разпореждане на РИОСВ сметището бе временно затворено. Причината това да се случи била жалба на бившия футболист на „Пирин“ Костадин Трендафилов- Кочо, който от 18 години стопанисва имот в района.

Кога точно ще излязат на протест жителите в Изгрев още не са определили. До дни настоящият кмет Йордан Китанов ще свика общоселско събрание по този повод. Тогава ще се види и колко души са подкрепили подписката, която ще се депозира до общинското ръководство. „Не знам какъв ще бъде ефектът като затворим за 1-2 часа пътя и достъпа до селото, но трябва да направим нещо и да покажем недоволството си от сегашната ситуация. Дано съветниците и управленският екип да ни чуят“, надява се Китанов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано