Гръцки и румънски полицаи се базираха в Банско

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Въвеждат засилено полицейско присъствие в Банско.

Освен български, в курорта са командировани също гръцки и румънски полицаи, които оказват съдействие на сънародниците си по време на зимния сезон.

Униформените от Гърция и Румъния, водени от директора на полицията в Благоевград Дойчин Дойчинов, бяха посрещнати от кмета на Банско Иван Кадев. Представиха ги Христос Кириазакис и Алексяндру Йоргулеску.

Кадев пожела да имат спокойна работа в Банско. Изрази увереност, че утвърдената през последното десетилетие практика на съвместна работа на международните патрули, през тази година ще бъде на още по-високо ниво и в края на сезона ще бъдат отчетени добри резултати.

"Тази зима очакваме по-голям брой туристи от всички страни. Общината е в готовност за посрещането им и заедно с органите на реда, с българските, румънските и гръцките полицаи, ще осигурим безопасност и спокойствие на гражданите на Банско и на гостите ни", заяви кметът.

Международните патрули ще работят в целия курорт, но най-вече на местата, където има струпване на туристи. На няколко места на територията на града ще бъдат организирани контролно-пропусквателни пунктове, с оглед осигуряване на добрия ред и сигурност, съобщават от Областната дирекция на МВР-Благоевград.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано