Хартиен вот в област Благоевград

Сподели във Facebook

ЦИК реши извънредно в няколко секции в Благоевградска област гласуването да е изцяло с бюлетини. Причината е дефектирали машини.

Хартиен е вотът в санданското село Струма. Над 500 души са лишени от избор с машина. На устройството се изписва, че принтерът няма хартия. Защо е допуснато това, никой не дава обяснение, каза председателят на секцията в Струма.

Заради непригодна машина с бюлетини ще се гласува и в Гоце Делчев. В секция номер 9 имаше проблем цяла сутрин и след като не е отстранен, се преминава към хартиен избор.

В една от секциите в Благоевград, тази в Пето ОУ, машината също не е могла да влезе в строя. Там гласуват с бюлетини.

Бюлетините са на ход в още няколко места в Пиринско. В секции с над 300 избиратели въобще не били доставени устройства.

Както вече информирахме, председател на СИК Анифе Ибрахим Коренарска е подала оставка, след като в секцията не е подосигурена машина за гласуване.

В жалба до Централната избирателна комисия и до Районна избирателна комисия – Благоевград Анифе Коренарска сигнализира, че по избирателен списък избирателите са над 300, при което  следва да бъде осигурено машинно устройство за гласуване. Липсата на машина за гласуване представлява грубо нарушение на изборните правила, съгласно Изборния кодекс. В други секции на територията на община Белица са осигурени по две устройства за гласуване.

В две секции в Якоруда също не са доставени машини. По случая е подадена жалба от председателите на комисиите в селата Конарско и Юруково. 

Жалба е постъпила и от Гърмен. В село Долно Дряново не е доставена машина в секция с над 300 избиратели.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано