Хирург е кандидат за премиер

Сподели във Facebook

ГЕРБ получи мандат за съставяне на правителство. Папката връчи президентът Румен Радев.

Мандатът прие хирургът Николай Габровски. Той е кандидат за премиер. Предложен е от лидера на партията на Бойко Борисов. Габровски е началник на клиниката по неврохирургия в "Пирогов".

„За мен е чест и въпрос на дълг България да има работещо правителство. За съжаление България сега е на кръстопътя на множество кризи – икономическа, социална, имаме сериозен мигрантски натиск, който даде жертви. Продължаваща вече втора година политическа криза“, каза той, след като получи проучвателния мандат от президента Румен Радев.

„Ще положа всички възможни усилия да предложа кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене, от конфронтацията и да е по-близо до експеркнвото, до професионализма, за да може България по-леко да мине през този труден исторически момент, в който се намира“, посочи Николай Габровски.

Кандидатът за министър-председател има седем дни, за да предложи на държавния глава структура и състав на проект на кабинет или да върне мандата неизпълнен. Ако той е неуспешен, Радев ще връчи втория мандат, който ще бъде получен от ПП.

За връщането му отново ще има срок от седмица.

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано