Хотел за насекоми между три планини

Сподели във Facebook

Изградиха хотели за насекоми в градски парк и на хълма Голак, разкриващ забележителната гледка към Пирин, Рила и Родопите. Направени са две къщички, в които има място за мравки, бръмбари, калинки, пеперуди и други дребни създания.

Инициативата е на общинарите в Разлог. Един от хотелите е на централната алея в Централния парк на града.

"И най-малката буболечка, и най- голямото животно, имат място на планетата Земя. Тя е гостоприемен и мил дом за всяко живо създание.
Ако тази система се наруши, ще последват много беди. Насекомите, трудолюбивите мравчици, пъстроцветните пеперуди, шарените калинки, малките бръмбарчета, незаменимите пчелички - всички те са толкова незабележими и толкова необходими в нашия свят", коментира кметът на Разлог Красимир Герчв.

"На нас, хората, ни е отредено специалното място да живеем в хармония -с цялото това многообразие на природата- насекоми, животни растения.
Ние не можем едни без други. На хората е отредено мисията на пазители на цялото това имане. Очакваме в нашия Хотел на насекоми много гости.

"Да бъдем любезни домакини и да направим нашия парк добро място и дом за всяко живо същество", призова Герчев и благодари на сички, които се включиха в реализирането на тази инициатива и на младежите, които помогнаха за пренасянето на материалите на Голак, водени от лъбов към природата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано