Хотели с украинци кандидатстват за помощи до 5 април

Сподели във Facebook
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Премахването на ограниченията за влизане в България е изключително важно за всички, смята туристическият министър Христо Проданов.

Той присъства на партийна среща с областния съвет на БСП в Кюстендил. Обсъждани са въпроси, свързани с политическата обстановка в страната.

Пред медиите Проданов коментира, че в туризма дипломацията е много важно нещо. "Не може, например, в Румъния да не се изисква нищо, влизайки в страната, а ние да изискваме от тях PCR тестове", итъкна ресорният министър.

"На фона на войната в Украйна и на фона на проблемите, които имаме, трябва да се държим реципрочно към другите, за да може наистина те да имат по-лесен достъп до България", каза министърът.На фона на войната в Украйна и на фона на проблемите, които имаме, трябва да се държим реципрочно към другите, за да може наистина те да имат по-лесен достъп до България", каза Проданов. Той посочи пред БТА, че страната ни ще разчита на това, за да се компенсират загубите ни, които ще претърпим от Русия и от Украйна. Пред БТА министърът посочи, че зимният сезон в страната е преминал два пъти по-добре, отколкото миналата година. Проданов е убеден, че летният сезон също ще бъде сравнително по-добър от миналогодишния.

Той съобщи, че към вчерашна дата броят на украинските бежанци, отседнали у нас на различни места за настаняване е 20 500 души. Срокът за кандидатстване за отпускането на компенсации за хотелиерите, приютили бежанци в този период, е от 1 до 5 април.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано