Христо Иванов: Борисов е дал властта на Доган и Пеевски

Сподели във Facebook
Снимка бтв Снимка: бтв

Делян Пеевски опита да приложи план за създаване на етническо напрежение и МВР го обслужи, коментира съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. Позицията му е след сблъсъка на плажуващите край сараите на Ахмед Доган с полиция и жандармерия в Росенец.

"Това е основата на модела на ДПС - разделяне на хората. Видяхме го физически, плашене и провокиране на напрежение и после - шантаж. Този рекет е основата на модела на Доган", публикува в социалните мрежи Христо Иванов.

"Вчера, обаче, моделът на рекета се счупи. Не стана! Всеки, който е бил на този бряг, усети невероятната лекота, с която хората, до преди минути разделени на две агитки по волята на Пеевски и с действията на жандармерията, намериха общото: нашата красива България, флага, емоцията на “Мила родино”, изпята заедно и с цяло гърло. Това остава за цял живот. И на това място ние ще поставим пилон с трикольора, за да възстановим неговото достойнство", зяави Иванов.

Политическият извод, обаче, е, че тежко зависимият Борисов е дал властта на необявена концесия на Пеевски и Доган. И, затова Маринов изпълняваше директивите на Пеевски, а Борисов се криеше в храстите и почна да ми звъни, едва след като провалът на схемата стана ясен. Затова и Данаил Кирилов стана адвокат на Доган и цялото беззаконие на Росенец. Очаквам оставката на министър Кирилов и министър Маринов, за това, че станаха институционални адвокати на Доган и Пеевски. Младен Маринов, този подчинен на Пеевски, трябва да бъде изхвърлен от това министерство, защото допуна българската полиция да бие младеж по този начин на протестите в София. Това беше екзекуция. Никога не сме си представяли, че НСО могат да се държат като охрана на мафиотски бос", негодува бившият правосъден министър Христо Иванов.

"Когато Борисов видя, че не сработи това, той започна да ми звъни по телефона. ГЕРБ има нужда да мине през избори - това е начинът да си възстанови връзката с реалността. Нямаме нищо общо с Васил Божков и не можем да имаме. Бойко Борисов, след като ми се обади вчера, ми обеща, че ще предостави всички документи за Лукойл. Нашата задача е да покажем всички грехове на ДПС, Пеевски и мафиотизираните от тях държавни структури. Оставка на цялото правителство! Ако не я получим, ние, от Демократична България ще организираме серия от протести и няма да спрем, докато това не се случи", категоричен е Христо Иванов.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано