Хълмът над Благоевград е пропукан

Сподели във Facebook
Снимка бтв Снимка: бтв

Благоевградчани сигнализират за опасно свлачище на пътя към парк "Бачиново" и село Бистрица. Заради валежите миналата седмица е получено отваряне на земята. Страшната картина е заснета с дрон. Дали това е свлачище, предстои да се изясни от експерти.

Припомняме, преди дни пътят към парка бе затворен за часове заради срутване на камъни и земна маса около сградата на лейсничейството в Благоевград.

Снимките с дрон показват голяма вдлъбнатина в хълма под емблематичния за благоевградчани 33-метров светещ кръст. Хората се притесняват, че ако свлачището се активизира ще има проблеми при всеки дъжд в района. Опасяват се, че може да има не само материални щети, но и риск за живота им. В близост до пътя се намират заведения.

"Засега за опасността ще се сигнализира с табели. Би трябвало да се залеси. Мястото е голосек. Наоколо има дървета, но точно, където се вижда линията, е голо, няма никакви дървета, те са орязани. Ако се наложи, ще се пристъпи към обрушване и по-сериозно укрепване", коментираха пред бтв от Общината. На пръв поглед се вижда, че е тръгнало свлачище, което се е отцепило и което изглежда доста страшно. 

"Черната линия се забелязва и от алеята за разходки", обясни Венелин Трошанов, зам.- кмет по строителството.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано