Хвърчаха шапки на наши и чужди абсолвенти

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

246 бакалаври в Американския университет се дипломираха в Благоевград. 70 процента от тях са българи. Получиха по две дипломи - американска и българска. Отличниците тази година са българките Стефани Душилова и Николета Стефанова. Носител на президентския медал е Велияна Георгиева.

На церемонията днес се дипломираха и 28 магистри. Почетен оратор на церемонията беше издателят и преводач Манол Пейков, който е завършил бакалавърската програма на АУБ през 1995 година, магистратурата си през 2008-ма. Ръководи "Жанет 45", което е едно от водещите български издателства, основано от майка му. До момента той е събрал 3 милиона лева за Украйна и за Турция.

На дипломирането на 29-ия випуск на АУБ на площада пред Академичен център „Балкански“ тържествено приветствие отправиха президентът на АУБ Дейвид Евънс, Кенет Мертен, посланик на САЩ в България, княгиня Мария Луиза, която връчи своята специална награда, официални гости, преподаватели, общественици и родители.

Церемонията започна с тържествена процесия, под музикалния съпровод на Биг Бенд-Благоевград. Традиционно излетяа във въздуха стотици шапки на завършилите.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано