И здравните власти се задействаха срещу Гешев

Сподели във Facebook
Снимка бтв Снимка: бтв

Регионалната здравна инспекция се готви да санкционира главния прокурор Иван Гешев. Столичните инспектори извършват проверка за пушунето на пура по време на заседания на Висшия съдебен съвет.

За доказателство е снет запис от телевизионен репортаж. Вижда се, че Гешев пали пура, докато присъства онлайн на заседанието на съвета. Вижда се, че главният прокурор вероятно се намира в кабинета си в Съдебната палата. По закон е забранено тютюнопушенето в закритите обществени места - в помещенията с обособени работни места, където се полага труд, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение.

В закона се посочва, че по изключение се допуска тютюнопушене в обособени самостоятелни помещения, разположени в сградите на летищата и снабдени с вентилационна система. За това нарушение на Закона за здравето се предвижда глоба от 300 до 500 лева, а при повторно извършване на същото нарушение - от 500 до 1000 лева.

Заседанието на съвета на 18 май беше изнервящо за Гешев, тъй като се обсъждаше включването в дневния ред на сигналите срещу него, както и на първото предложение на шестимата членове на Прокурорската колегия за уволнението му заради тежко нарушение на служебните задължения, пише "24 часа". 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано