Инсцениран обир в Благоевград

Сподели във Facebook

Въоръженият грабеж в благоевградска заложна къща се оказа инсцениран. Криминалистите са установили до момента, че са задигнати 7000 лева и около половин килограм златни накити от помещението на улица "14 полк" в града. По случая вече има уличен, но името му не се съобщава официално от полицията. Първоначалната версия е, че обирът е инсцениран. 

В резултат на предприети светкавични действия, криминалистите са установили автора на съобщения грабеж. По данни на МВР, е задържан 27-годишният служител. В колата му са намерили златни накити. В хода на предприетите активни оперативни действия за установяване на всички факти и обстоятелства около инцидента криминалистите установили разминавате в подадената информация. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на прокуратурата.

Припомняме, че вчера към 12.40 часа в Първо управление на МВР получили сигнал за обир в обекта срещу казармената сграда в Благоевград. На място пристигнал и директорът на областната полиция Даниел Димитров. Районът около заложната къща бе отцепен почти до мръкване. Според собствениците извършителите са двама. Били маскирани. Обирджиите са заплашили служителя с пистолет. Младият мъж, който е от Сливен, така се изплашил, че повикали спешни медици за оказване на помощ. Собствениците на заложната къща са врачани.

През 2018 година двама маскирани обраха заложна къща в началото на квартал "Еленово". Обирджиите бяха установени месеци по-късно. Тогава двама роми от Самоков - Васил Методиев и Славейко Тренев, откраднаха 9000 лева и златни накити.

 

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано