Иновационен квартал чертаят в благоевградския казармен парк

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Заместник-министърът на иновациите Стефан Савов се запозна в Благевград с проекта за Индистриална зона.

Стратегическите стъпки и цели обсъдиха на среща в Общината с изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Богдан Богданов. Кметът Илко Стоянов им показа на карта района около село Зелен дол, където основно ще се базира зоната.

Разискали са и възможности за привличане на големи български и чуждестранни компании, които да инвестират и създадат нови работни места в областния център. По време на разговора бе акцентирано и върху необходимостта от основаване на Обучителен център за подготовка на специализирани кадри, като по този начин ще се постигне още по-тясна свързаност и сътрудничество между университетите в града и бизнеса.

В рамките на срещата бяха обменени идеи за полезни практики на национално и световно ниво, а кметът Илко Стоянов презентира и намеренията на Община Благоевград за обособяване на Иновационен квартал върху част от терените на бившите казарми, който ще включва няколко сгради с обособени офис пространства, както и места за временно пребиваване и за отдих. 

„Абсолютно наясно съм, че самите процеси ще отнемат време, но е изключително важно да подготвим проектната готовност за тези ключови обекти, които неминуемо ще се превърнат в основен двигател на местната икономика“, подчерта кметът Стоянов.

От своя страна зам.-министър Стефан Савов и изпълнителният директор на БАИ Богдан Богданов декларираха абсолютна готовност за съдействие при привличане и осъществяване на стратегическите проекти.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано