Искат наказания за агресивни благоевградски полицаи

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Ръководството на "Пирин"-Благоевград настоява за разследване на случая с пострадалия фен Владимир Будников на стадион "Христо Ботев".

В позиция на отбора се засяга необяснимата агресия на полицаите спрямо благоевградските запалянковци. Подчертават, че мачът "Пирин" - "Левски" е завършил с приемането на украинския младеж Владимир в "Пирогов". Има и жена с изгаряния от хвърлена от гостувалите в Благоевград левскари.

"Празник, но с горчивина накрая. Двубоят имаше всички предпоставки да се превърне в истински футболен празник. Един срещу друг застанаха два отбора във форма, които по всеобщо мнение в последните кръгове показват добри игри и постигат сравнително успешни резултати.
На трибуните на стадион „Христо Ботев“ имаше прилична за българските реалности посещаемост, агитките бяха гласовити. Най-сетне след дълги месеци на изолация, заради пандемията, нашият стадион „заживя“ в така желаната ни футболна атмосфера", коментираха от клуба в Благоевград.

"Крайният резултат не се хареса на никой пиринец, но във футбола има победи има и загуби. Всички добре знаем това. Голямото разочарование дойде от необяснимата агресия спрямо нашия привърженик Владимир Будников от органите на реда. Владимир бе третиран по изключително агресивен начин, което доведе до навлизането на линейка по време на двубоя и приемането му след това в спешно отделение на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“.
Накрая, но не последно място, няма как да не обърнем внимание на изстреляната сигнална ракета от привържениците на гостите към публиката на Пирин, в резултат на което млада жена е с изгаряне", разкриха от "Пирин".

Случилото се коментира и кметът Илко Стоянов:

„На полувремето на мача, лично наградих Владимир Будников за това, че доброволно се включи в инициативата “Автобусът на надеждата”, при която ФК “Пирин” и Община Благоевград помогнаха на жени и деца от засегнатите военни райони. Само около 30 минути по-късно, след като излязохме с Владимир на стадиона тази вечер, той беше закаран от линейка в почти неконтактно състояние към болница. Тъжно е, когато един празник е на път да се превърне в трагедия, тъжно е да видиш млад и жизнен човек в това състояние, в което беше изнесен от стадиона", публикува във фейсбук Стоянов.

"Дори Владимир Будников да е направил нещо нередно, това трябва да бъде установено по съответния ред, защото най-сбърканото правосъдие е правосъдието на физическата сила! Защото нито един човек не заслужава да бъде изнесен по този начин от стадиона! Но преди всичко пожелавам бързо оздравяване на Вова", коментира кметът на Благоевград.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано