Иван Майсторов - на предела на човешките възможности в спорта и началото на политиката

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

За Иван Майсторов може да се каже, че неведнъж е бил на предела на човешките възможности в спорта, тъй като е многократен шампион в силовия трибой и е спечелил третото място по културизъм на балкански шампионат.

Сред впечатляващите му постижения са състезания STRONG MAN, както и рекорди в клек и лежанка. Предава своите знания и опит като треньор в родния Разлог, като така запалва десетки младежи да влязат в залата и да извайват не само тела и сила, но и характер. Успява и в по-трудното – да задържи интереса и мотивацията им да тренират, а не да се поддават на вредните изкушения.

Този месец Майсторов допълва амплоато си със стъпка в политиката, тъй като е кандидат за народен представител от листата на БСП – Обединена левица. „Избрах тази коалиция, защото искам във всичко, с което се занимавам, да има кауза за хората. Правя го на местно ниво, но политиката ти дава възможност да променяш не десетки, а хиляди човешки съдби”, обяснява той мотивацията си да бъде част от отбора на лявото. През годините той неведнъж е бил двигател на благотворителни инициативи и споделя, че само с личен пример се създава доверие – и в спорта, и в политиката.
Майсторов не се притеснява от нечестните битки в политика, защото състезанията, които е спечелил в спорта, отдавна са калили принципите и характера му. „Политиците има какво да научат от спорта. Спортната зала не я напускаш както парламентарната – когато си искаш. Тук първо трябва да си свършиш работата”, категоричен е той. Според него дефицит сред родните политици е и липсата на характер и воля да отстояваш целите си. „В спорта бързо става ясно кой е работил достатъчно, кой се е развивал и има талант. В политиката равносметката понякога се бави, но и тя винаги излиза наяве”, казва с усмивка спортистът. Той коментира, че обществото ни има нужда от поводи да се гордост, каквито в последно време идват само от различните спортове, въпреки трудностите, които има.

В програмата на БСП-Обединена левица е заложено освобождаване от корпоративен данък на суми, дарени от фирми на спортни клубове и сдружения, лицензирани от спортни федерации. Предвиждат се и данъчни облекчения за дружества, спомагащи за изграждане на спортна инфраструктура, както и финансиращи провеждането на състезания от висок ранг. „Трябва да се промени разбирането ни за инвестициите в спорта. Те не подпомагат само него, но са инвестиция в здраве, във възпитание на подрастващите, в отговорност към обществото”, категоричен е Иван Майсторов и обещава да продължи своята кауза. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Шишко -
    Майсторов ли си Чираков ли си незнам ама гледай си спорта и не се занимавай с политика още повече с този измамник и интригант Добрев

Избрано