Избират най-добрите спортисти и треньори по нов регламент

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Утвърдиха критерии за приз Спортист на годината. Номинациите са в няколко категории.

Официалната церемония е на 1 февруари от 19.00 часа в зала "Avalon" - Петрич. В срок до 22 януари предложенията се предават в Общината.

Всеки спортен клуб има право да номинира неограничен брой състезатели за „Спортист на годината” /деца, юноши и девойки, мъже и жени/, както от своя клуб, така и от други. В категорията „Треньор на годината” всеки спортен клуб има право да номинира треньори от своя екип, както и треньори от други клубове, като се посочват успехите и мотивите за номинацията.

В категория „Отбор на годината” всеки клуб има право да номинира до 3 отбора от община Петрич.
За първи път ще могат да бъдат номинирани и непрофесионални спортисти, които допринасят за популяризирането на активния начин на живот.

Номинации „Спортист на годината”, „Отбор на годината” и „Треньор на годината” имат право да правят също журналисти от местни и регионални медии, общественици, дейци и ветерани в сферата на спорта. Картите за номинации могат да бъдат изтеглени от сайта на община Петрич, такива има и на фронт офиса на Общината.

Действащи треньори на спортни клубове ще бъдат включени за първи път в комисия, определена със заповед на кмета Димитър Бръчков. В състава на същата са включени и журналисти от местни и регионални медии, общински съветници, общественици, дейци в сферата на спорта, експерти от Общинска администрация.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано