Изборни машинации в Петрич

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Кандидат-съветници в Петрич оспорват изцяло вота, проведен на 29 октомври. Дни преди балотажа за кмет в южния град седем политически формации сезират Административен съд-Благоевград. Настояват да се касират изборните резултати заради множество допуснати нарушения от страна на Общинската избирателна комисия. Не са отчитани правилно гласовете за участвалите в надпреварата за местен парламент. Масово преференции за определени кандидати не са вписвани в прокола. Друг мотив е, че все още не са обявени новоизбраните петрички парламентарлисти на страницата на ОИК-Петрич.

Жалбата все още не е заведена официално в АС-Благоевград. Това се очаква да стане днес, ако има такава, казаха от съда.

Междувременно от комисията обявиха, че е отхвърлена жалба на Красмир Ангелски за извършено престъпление по НК от Стефан Бисеров Митрев в изборния ден в СИК 013300064 - село Кавракирово. Прокуратурата е препратила по компетентност преписката до ОИК за преценка относно допуснато административно нарушение на изборния кодекс. Към преписката са приложени постановление на прокурор Надежда Шутова, докладна записка отполицейския инспектор Георги Николаев Джумалиев, а също и обяснения от Стефан Митрев, Александър Огнянов и от Красимир Младенов. Разгледана е била и докладна от инспектор Росен Танушев.

"Комисията подробно анализира всички събрани доказателства, приложени към изпратената от рокуратурата преписка, с които не се установява извършено административно нарушение на разпоредбите на Изборния кодекс. Приложените обяснения не подкрепят обстоятествата, изложени в подадения сигнал от Красимир Ангелски и я остави без уважение", съобщиха от ОИК-Петрич.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано