Издават удостоверения за постоянен и настоящ адрес в Кюстендил

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Общинската администрация в Кюстендил издава удостоверения за постоянен и настоящ адрес на заявители. Те са само за легитимация пред СИК за за вота на 11 юли.

В седмицата преди гласуването за нов парламент е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат валидни документи - лична карта или зелен паспорт, при положение, че са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок. 

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност .

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 9 юли, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.
 
За да бъде издадено удостоверение е необходимо:
 
1.  Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР или в  РУ в областта за дните от 6 юли до 10 юли - от 8.30 до 17.00 часа и на 11 юли от 8.30 до 18.00 часа.

2.  Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко районно управление в областта.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано