Измамници завличат кандидати за депутати от партията на Янев

Сподели във Facebook

Бившият служебен премиер Стефан Янев разкри в Отворено писмо за фалшиви емисари на партията му "Български възход".

В различни части на страната се представяли за упълномощени от него, за да привличат участницив листата за изборите от името на партията.

"Твърдят, че са упълномощени, персонално от мен, да водят разговори и привличат хора, които да участват във формирането на партийните листи с кандидати за народни представители за предстоящите предсрочни избори. Обезпокояващо е, че в някои от случаите са поставяни определени условия, в това число и финансови. Това са абсолютно недостойни, нечисти и провокативни деяния, целящи да дискредитират и омърсят нашите стремежи да имаме България такава, за каквато всички мечтаем. Небезизвестна е максимата, че „политиката е мръсна работа“, но тя става такава, когато в нея влязат нечистоплътни, „мръсни“ хора", сочи в писмото пред медиите Стефан Янев.

"Като български гражданин и български офицер, аз и ръководството на „Български възход“ няма да допуснем подобно нещо. У нас има достатъчно партии, които “търгуват” и удовлетворяват всякакви вътрешни и външни интереси. Ние няма да бъдем такава партия. Поради тази причина, с вътрешна заповед, 8 души ще бъдат оторизирани да изграждат партийните структури в страната", казва Янев.

"Когато взехме решението да започнем да създадваме този политически проект, водещото бе да бъдат привлечени хора, които искат да работят за България – без лични амбиции, без условия за постове и без скрити цели. Всички, които се припознават в нашите идеи и споделят целите ни, могат да се свържат със законно избраните представители на партията. Никога и по никакъв повод не съм упълномощавал никого да поставя финансови условия за участие в партията. Както знаете, предстои регистрацията на партията и ако това се случи, начинът за финансиране ще бъде само един - по начините, посочени в устава", обясни лидерът.

Той завършва позицията си с думи на великия български офицер Борис Дрангов: „За да живее България, има належаща нужда от нравствени великани, а не от безмълвни и поцепени нравствени кастрати. Причина за изчезване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и усърдно и чисто метете стълбата само отгоре надолу!”

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано