Изолираха за изследване благоевградски пожарникари

Сподели във Facebook

Пожарникари, потушили пожар в старчески дом в Благоевград, са изолирани в база на МВР. 12-те огнеборци, които спасиха живота на 80 обитатели в дома и на работещите там, са настанени в станция на полицията в местността Предела край Разлог.

Това е с цел безопасност на семействата им, тъй като в Дом "Света Петка" в квартал "Струмско" има заразен с коронавирус 78-годишен мъж от симитлийското село Брежани.

Пожарникарите ще бъдат под карантина поне 5 дни. Пред това време предстоят тестове за вирусна инфекция. Изолацията бе разпоредена вчера от директора на ГД "Противопожарна безопасност" Николай Николов, който дойде в Благоевград след огнения инцидент.

Припомняме, пожарът в Дома за стари хора избухна преди обяд вчера. Огънят тръгнал от третия етаж. 76-годишен мъж в една от стаите включил зарядно за телефон и станало късо съединение, е официалната версия за инцидента.

Леки изгаряния по лицето има един от обитателите, но след преглед в Спешния център бил освободен за лечение в социалното заведение. Днес в дома тестват 40 от настанените възрастни хора, както и служители от Общината, които са били там при извеждане на хората от сградата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Колега -
    Правси Иване важно е да има за копоите на вътрешния министър.
  2. Иван -
    Така е,ходят на всякъде пожарникарите,ама за тях пари от тези за първа линия няма. Как се разпределят не се знае.

Избрано