Изпаднал от РИК - Благоевград забърка скандал в БСП

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Бившият заместник-председател на РИК-Благоевград Йордан Симонски вкара в тенденциозен скандал съпартийци от БСП.

За първи път от години Симонски не е сред изборните спецове в региона. На негово място е отстранената неотдавна от поста главен секретар в Община-Благоевград Мария Захова.

Заради лишаването му от доходонсното председателство в РИК, Симонски тръби, че срещу него е упражнена наказателна акция от ръководството на БСП.

"Някой отново иска да прави интриги в БСП, истината обаче е, че Симонски не си подаде документите за член на РИК, получихме тези на Мария Захова и от събота тя вече е зам.- председател, а ако някой твърди, че аз съм скрил документите на Симонски, нека дойде в съда и го докаже“, коментира областният лидер Валери Сарандев.

"Това е лъжа, емисарите, които Сарандев прати в Благоевград, просто не ми взеха документите, после той и бившият депутат Богдан Боцев, са одобрили Мария Захова", твърди Симонски пред struma.bg. Интригата в БСП се заплита още повече от факта, че Мария Захова най-вероятно ще получи място в листата за парламентарните избори. Това означава, че още в деня на регистрацията, тя трябва да напусне заместник-председателското място в комисията и на нейно място да влезе друг член на БСП. И при тази опция обаче Йордан Симонски отпада, защото името му не фигурира и като резервен член на РИК.

Посочената от БСП резерва е адвокат Славчо Попов от Разлог, който през пролетта заемаше предпоследното място в кандидатдепутатската листа на БСП. Той не е бил член на РИК, има организационен изборен опит като член на ОИК в родния си град.

Припомняме, преди изборите на 4 април, Симонски за малко не бил арестуван. Той взривил скандал за ваксина в РЗИ-Благоевград. Тогава прередил определени по график за имунизация срещу Ковид възрастни хора от града и населените места. Изтъкнал, че е от РИК и имал предимство пред останалите граждани. Тогава в спора се намесил лично директорът на РЗИ Калоян Калоянов, който извикал полицейски патрул.  

Напиши коментар

Коментари

  1. О -
    Пълен нещастник
  2. Ох боли -
    Другият път като се пререди пред старите хора да го боцнат манафите а не доктора с иглата
  3. Батман -
    Не беше ли това човека на който уж полукмета Томов беше дал документа че е уведомил съответната институция и заради който цял град страдаше.За прокурор е боклука му с боклуците
  4. Бусаров -
    Лелее Ами сега как ще проведем изборите без дядо Данчо на кой ни остави върни сееее сега няма кой да ни дразни с простотии и имитиране на работа и опити за фалшификации не ни оставяй дядоооо
  5. Жечко -
    Който и да попиташ от партийният им актив е на мнение че това е интригант номер едно при тях
  6. Деверджиев -
    Наборе гледай си старините и остави тези неща за младите стига ти толкова
  7. Хихи -
    Този дребен и гнусен гном най после си намери майстора

Избрано