Изправиха пред съда майката-убийца от Сандански

Сподели във Facebook

Определиха задържане под стража за майката - убийца от Сандански Кристина Дунчева.

Делото за постановяване на постоянен арест в Окръжен съд започна минути след 14.30 часа при засилени мерки за сигурност. Репортери не бяха допуснати в залата. Разпоредена е специализирана психиатрична експертиза на извършителката, за да се установи дали е била адекватна в момента на убийствата на двете й деца.

Окръжният съдия в Благоевград Красимир Аршинков отказа да пусне Кристина на свобода. Адвокатът й Маньо Алексиев ще обжалва на 26 ноември пред Софийски апелативен съд. Според него Кристина е била сексуално насилвана от бащата на мъжа й Георги Трайков.

32-годишната Кристина е обвинена по член 116 и член 115 от Наказателния кодекс. По особено мъчителен начин тя е причинила смъртта на двете си деца - Ивон на 3 години и Васил на 5. Днес невинните създания, заклани от Кристина с нож и сатър, бяха изпратени до вечния им дом.

Както вече информирахме кървавото престъпление бе извършено на 19 ноември в дома на Кристина и на мъжа й Георги Трайков на улица "Скопие" в Сандански. Георги, който е горски служител, се прибрал към 17.00 часа и заварил дома си заключен, разбил вратата и ужасен видял окървавените си деца. Изтичал в полицията, която се намира на метри от дома им.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Потресен -
    Хората са под огромен стрес.Буквално изперкват.И нараняват - най-често близките си.Роднините на Кристина са проспали състоянието й...Трябвало е да реагират навреме.Обществото ни е тежко болно и трагедиите предстоят!

Избрано