Извънредни мерки срещу коронавируса в Петрич и Сандански

Сподели във Facebook

Предприети са засилени мерки за безопасност в Петричко. Увеличава се броят на потвърдените случаи на заразени с Ковид-19 жители на село Михнево, съобщиха от Кризисния щаб в южния град. Община-Петрич продължава дезинфекцията на обществените места в селото. От кметската администрация сигнализираха, че чрез кмета на село Михнево Вангел Маламов ще бъдат раздавани предпазни маски на местните хора, за да се ограничи придвижването за закупуване, ако не разполагат с такива.

Осигурени са 1000 броя предпазни маски. "Нека се спазват изискванията за социална дистанция, да се носят задължително предпазни маски на закрити обществени места, за да се пресече разпространението на вируса", призоваха от Щаба в Петрич.

Отчитат увеличен брой заразени в Сандански. Както съобщихме, заразени са общинският съветник Димитър Станоев и секретарят в Общината Панчо Панчев. От вчера започна масово тестване на общинарите. Резултатите се очакват днес. Днес извънредно заседава Кризинсият щаб в Сандански.

Напиши коментар

Коментари

  1. Петричанин -
    Как няма да се увеличават заразените,като 99% не спават мерките в Петрич...и вероятно навсякъде.Беше грешка да се вдигат тези мерки от Правителството,за да печели Бизнесаи се успокои напрежението,но сега няма и контрол.Аз съм обезпокоен,мн.хора също.Защото няма никакъв контрол в Петрич относно мерките с/у Коронавируса.Само писаници от Вас медиите,горене и хвалби от властите.На практика-няма,почти никъде в закрити,покрити и пр.пространства.Пресата да излезе навън/като оторизираните лъжат и не правят нищо/и показа истината.Как ние спазваме,така и др.99 % да спазват заповедите на Нац.Щаб.

Избрано