Извънредно изявление на Гешев за оставката и атентата

Сподели във Facebook
Снимка бтв Снимка: бтв

Главният прокурор Иван Гешев обяви извънредно, че не го е страх. Това бяха първите му думи след атентата на 1 май и последвалото пътуване в САЩ.

На живо в национален ефир скаса оставката си и я хвърли на земята. "Политиката трябва да излезе от правосъдната система", предлага Гешев.

"Работил съм единствено и само за България и за българските граждани и за тяхната сигурност. Думи като родина, татковина, отечество, мъжка дума, чест, колкото и да е старомодно - те означават нещо. Може да съм допускал грешки, да съм казал нещо непремерено, но всичко е било само в интерес на народа, заяви Иван Гешев. Коментира също изказвания на "лицата Сарафов и Борисов".

Според Гешев превратът е бил подготвян от заместника му Борислав Сарафов. Разказа за получени съобщения от апелативни прокурори, заставени да искат оставката. Загатна и за две политически партии - ГЕРБ и ДПС, но без да конкретизира нищо. "Аз съм българин, прокурор, магистрат, мъж, явно други не са", натърти Гешев. Парламентът бе определен от него като политически боклук. Надява се се ВСС ще реши трезво.

Припомняме, че шестима от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет поискаха Гешев да бъде отстранен. Част от прокурорите от Апелативната прокуратура също подкрепиха предсрочното прекратяване на мандата му. Кандидат-премиерът от ГЕРБ Мария Габриел, също говори за детрониране на Гешев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано