Калоян Ханджийски разкри кой извади духа от тялото на ДСБ - Благоевград

Сподели във Facebook

Генерал Атанас Атанасов и най-довереният му човек в Благоевград - Елиана Масева, стоят зад преврата в ДСБ, разкри доскорошният лидер Калоян Ханджийски. Той коментира, че събранието, на което за председател на структурата в Благоевград е избрана Василиса Павлова, трябвало да се свика от поне 28 души. Тя обаче е утвърдена с подписите на едва 20 души, което е нарушение на партийния устав, обяви Ханджийски.

Събранието е свикано снощи в залата на Адвокатска колегия-Благоевград. Василиса Павлова е бивш заместник- кмет от екипа на детронирания градоначалник Румен Томов. Той обаче я уволни месеци след назначението. Преди да влезе в кметския екип, Василиса Павлова бе кандидат за общински съветник.

"Извадиха духа от тялото. Всичко се прави в услуга на няколко партийни кариеристи, борещи се за власт и престижни постове. Това са Румяна Джолева - бивша съветничка, Георги Мавродиев и Ели Масева", обясни Ханджийски. Той не скри, че Масева е планирала това от дълго време, за да обслужва всячески Генерала и хората около него.

Както е известно, Ханджийски подаде оставка миналото лято в качеството си на земестник на лидера Виктория Каракостова и тогава обяви мотивите си публично. След множество разочарования последва колективната оставка на актива и замрязяване на членството в ДСБ за неопределено време. Както подробно информирахме, цялото ръководство взе решението за партийния развод на 30 март. Те пратиха и Отворено писмо до централата на партията.

"Причините за това наше действие сме посочили и обосновали в подробности във въпросното писмо, като в основни линии те се свеждат до несъгласие с някои политики на партията, уронване на принципите на демократичност и плурализъм, нарушения на Устава и незачитане на легитимността на общинското ръководство. Поради тези и други причини, считаме, че оставането ни в партията в този и вид е в противоречие с принципите, които сме отстоявали много години като членове. Затова подадохме оставка като ръководство и замразихме членството си за неопределен период. Оставаме в очакване и ще работим за връщане към добрите практики от миналото, обединяване на членовете и по-добър имидж на ДСБ сред хората", коментираха от вече предишното ръководство на партията в Благоевград.

Напиши коментар

Коментари

  1. ?! -
    Чета и се чуда ти ли си ненормален или доктора, който ти е спрял лекарствата!Ама май и той се е отказал да те лекува

Избрано