Кандидат-депутат откри паметен знак на Борис Дрангов в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Откриха паметен знак в чест на един от героите ни по време на Илинденско-Преображенското въстание, Балканската война, а след това и в Междусъюзническата - Борис Дрангов. Знакът е на улица в Благоевград, носеща неговото име - "Полковник Дрангов".

Инициативата за паметната плоча е на кандидат-депутата и втора в листата на ГЕРБ, Росица Димитрова. Тя и нейни съпартики направиха цветна алея в кварталната градинка.

"Благодаря на хората и на моите съмишленици от клубовете от Централна градска част, както и на ръководителите Димитър Нечитайлов и Стоян Терзийски. Благодаря, затова, че заедно успяхме да поставим паметния знак на Полковник Дрангов, на улицата кръстена на негово име. Почистихме и реновирахме градинката около него", коментира Росица Димитрова, която бивш управител на ВиК-Благоевград.

Тя не пропусна да благодари в социалната мрежа и на съгражданите си, които се включиха в патриотичната инициатива днес.

"Освен като храбър офицер Дрангов се проявява и като отличен педагог. Съвременната военна наука в България го определя като първия военен теоретик на тактиката. Един герой на България, чийто дела не са забравени. Саможертвата на българските герои е в името на това – всеки един от нас и всички заедно, като народ, да живеем по-добре и по-достойно", заяви Росица Димитрова. 

Преди ден тя участва в телевизионен дебат с опоненти за вота на 2 октомври. Димитрова коментира отражението на войната в Украйна върху икономиката и енергетиката на България – проблеми и решения. "Наложителни мерки за подобряване на социалната политика и здравеопазването в условията на криза. Политики за по-добро образование и насърчаване на културата и не на последно място - подобряване на околната среда", заяви Росица Димитрова.

Напиши коментар

Коментари

  1. Ичков -
    Успех на Росица

Избрано