Кандидат за кмет става общински съветник и член на БСП

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Кандидат за селски управник полага клетва като общински съветник. До момента Виктор Давидков е бил безпартиен, но изненадващо след четири дни-на 10 септември, преминава в редиците на БСП-Кочериново.

Виктор Давидков не успя да стане кмет на село Стоб на миналогодишните избори. Той бе подкрепен от БСП и беше в партийната листа като представител на гражданската квота.

Бъдешият социалист влиза в ОбС-Кочериново на мястото на подалия оставка Йордан Татарски 9 съветник на червения лидер Корнелия Нинова. Татарски коментира лаконично напускането си в във Фейсбук, където води активна предизборна кампания за Нинова.

"Оставката ми е регистрирана с номер РД-01-11-610. За да няма спекулации, заявявам, че още в деня на подреждане и одобряване на листата за общински съветници на БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, обявих, че приемам номинацията, но с условието през юни тази година да подам обявената оставка. Тя се забави поради КОВИД19 и необходимостта моите млади колеги да натрупат по-богат опит в политическото им поприще. Днес, моите значително млади другари Симеон Кирилов, Емил Радков и Станислав Горов натрупаха необходимите знания, умения и опит, и не се нуждаят повече да бъда тяхното лице. Нямам съмнения, че в работата си като общински съветници ще продължат да се водят от интересите на гражданите на община Кочериново", публикува Йордан Татарски.

"Изказвам благодарност за търпимостта на колегите от ГЕРБ към моите изказвания и предложения, макар, че ги игнорираха неправилно, но това е обичайно поведение в нашата крехка демокрация. Уважаеми колеги, извисете интересите на гражданите на община Кочериново над вашите лични и политически интереси", пожела Татарски.

Той е съветник на Нинова през последните две години. Бил е зам.-губернатор на област Благоевград, както и в Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано