КАТ е за масово отнемане на книжки и контролни точки на шофьорите

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев иска по-тежки наказания за нарушителите на пътя. Предложението за промени в наредбата е представено за  обществено обсъждане.

Една от мерките е отнемане на повече контролни точки на шофьорите. От КАТ настояват масово да се вземат книжки на системни нарушители.

Когато на някого му изтекат точките, от същата служба на МВР му се изпраща писмо на адреса, но то не е с обратна разписка и се оставя в пощенската кутия на входа на жилището му.

Най-ниското предложено наказание в проекта е да се режат 8 точки и то само за 2 нарушения - за управление на МПС, чиито номера не са сложени на правилното място. Това засяга мотористите, които които си крият задните номера под седалката, а също и за използване на мобилен телефон без хендсфри.

За всички останали нарушения ще се отнемат от 10 до 15 точки, при запазен брой от 39. 

26 точки е и най-високото наказание в новата наредба за системните нарушители, които три или повече пъти за една година са хванати да карат с над 50 километра в час в населено място. Има драстични наказания и за возене на опасни товари.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано