Катастрофи край Петрич и Сандански

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Пет катастрофи са станали за часове в района на Сандански и Петрич.

Две от тях са към местността "Попина лъка", където снежната покривка е над 10 сантиметра. От Областното пътно управление в Благоевград информираха, че са нанесени сериозни материални щети по автомобилите. За късмет няма тежко пострадали.

С материални щети са и два пътни инцидента край Петрич. Там също има слаб сняг. Една от колите е управлявана от ученичка със слаба квалификация зад волана. На път към село Гега също е регистриран инцидент.

Няма затоврени пътища в Пиринско, въпреки, че голяма част от тях са заледени. Почисване и опесъчаване има в участъците край Мелник и село Рожен, към село Пирин, Хърсово, както и в петричките села в подножието на планината Беласица.

"Предвид извънредни обстоятелства се изисква повишено внимание при движение на моторни превозни средства но пътя между селата Яворница и Ключ. Вода, избила от планина Беласица, създава предпоставки за заледяване на участък от пътя между двете населени места, което налага водачите да намалят скоростта и да се движат, съобразено с пътните условия, защото участъкът продължава да бъде заливан от придошлата вода. От момента, в който водата започна да се стича върху пътното платно, техника на Община Петрич е на място за нейното отклоняване. Ситуацията е частично овладяна, но все още има стичане. Прогнозата на синоптиците е за понижение на температурите през нощта, което ще доведе до заледяване в този участък", предупредиха от Общината.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано