Килия за лихвар и рекетьор

Сподели във Facebook

Задържаха под стража собственик на фирма за бързи кредити и негов съучастник, който заплашвал клиенти с физически посегателства.

Апостол Чакалов, известен като Тоци, не успя да убеди магистратите в Кюстендил да излезе на свобода. Дупнишкият лихвар бе арестуват по време на специализирана операция след серия жалби от рекетирани клиенти в областта.

С него в ареста остава помагачът му Мартин Гаврилов. Служителката в кредитнта институция Лилия Лазарова, е с мярка за неотклонение "домашен арест".

Тоци, който е сред най-близките на издирваните от години Братя Галеви, както и Мартин Гаврилов са обвинени в рекет и начисляване на непосилни лихви на граждани. Мартин е от село Пиперево. Тримата лихвари заплашвали клиентите си с убийство и изнасилване. Разпитани са десетки потърпевши.

Извършени са множество процесуални действия в офисите им, в частни жилища, автомобили на територията на Дупница. Иззети са множество вещи и документи, имащи отношение към извършена принуда към граждани на Кюстендилска област, съобщиха от съда в Кюстендил.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано