Кирил Добрев: Политици и избиратели сме в една лодка - държавата ни зависи от нас

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Поредица от срещи с избиратели в Пиринско проведоха кандидат-депутатите Кирил Добрев и Гергана Орманлиева. В Якоруда те разговаряха с членове и симпатизанти.

"Разбирам и оценявам усилията, които полагате, за да запазите всеки наш глас", призна водачът в листата на БСП-Обединена левица Кирил Добрев.

Срещата в Белица бе изключително интересна и се превърна в дискусия, по време на която се поставиха редица важни за региона и държавата въпроси. Повечето от тях чакат решение с години. Липсата на Спешен център е огромен проблем, за решаването на който хората в Белица настояват много дълго пред всички институции.

"Смятам, че БСП може да бъде онази политическа сила, която да даде възможност на младите хора да останат тук. Имаме 2 университета, 2 колежа, а нямаме добре платени позиции за работа след това. Липсата на инвестиции – национални или чуждестранни също е огромен проблем“, заяви Кирил Добрев. Той бе категоричен, че младите семейства искат детски градини, добро образование и здравеопазване, както и добре платена работа. Това са условията им, за да останат и да се развиват по родните си места. „За съжаление ние сме на последно място като област по заплащане на труда, но сме в топ 10 като ниво на образование“, каза още Кирил Добрев и допълни, че когато БСП управлява, пенсиите се увеличават, има мисъл за младите семейства, социални добавки, повече пари за новородени деца.

​На срещата в Разлог присъстваха част от кандидатите за народни представители от листата на БСП – Обединена левица в областта. „Днес всички сме в една лодка и представянето на БСП – Обединената левица зависи както от нас, кандидатите, така и от вас, които ще направите своя избор“, призова Добрев.

"Не знам дали мога да бъда като моя баща, но съм се опитвал да се придържам към няколко основни човешки принципи в живота – не предавам кауза, идея и приятели. БСП е по-голяма от всички нас, защото ни свързват идеи, които предаваме от поколения на поколения и тя е много по-голяма от собственото ни его и лични амбиции“, категоричен бе той. Разговорът премина изключително емоционално, но ясното желание на всички присъстващи бе да се сложи край на миналите неразбирателства и този курс на обединение да продължи и да се развие и след изборите. „Времето на едноличните решения в БСП свърши в момента, в който стана обединението. Дойде време, в което вие да ни давате задачите, а ние да ги изпълняваме. Трябва да взимаме важните решения заедно, не само на избори“, каза пред хората в Разлог Кирил Добрев и призна, че на много от срещите му до момента хората поставят въпроса за референдуми и по-чести допитвания по важни въпроси до тях. По думите му в следващия парламент БСП – Обединена левица може да бъде фактор за стабилност, да поеме социалния вектор, който винаги е изпълнявала досега, да прави онази земеделска политика, която е необходима на България.

Гергана Орманлиева – втора в листата, разясни социалната политика, залегнала в приоритетите на партията. „Готови сме с една силна лява програма, която да ни разграничи категорично от наложения погрешен модел на развитие на България“, каза тя.

Кандидатът за народен представител Иван Майсторов, който е със завидна спортна кариера призна, че неговата основна кауза е развитието и популяризирането на спорта, който в момента е поставен на заден план. „Спортът е това, което ни обединява, създава принципи и навици у младите хора, кара ни да бъдем сплотени и да си помагаме. Едно дърво огън не прави, но се надявам заедно да успеем“, каза той по време на срещата в Разлог.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано