Кирил Добрев: Политиците сме в дълг към българската армия

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Кирил Добрев поздрави офицери и сержанти от резерва по време на среща с членове на клуб "Граничар" от Благоевград и Симитли.

Водачът в кандидатдепутатската листа на "БСП - Обединена Левица" в Пиринско заяви искрено, че политиците са в дълг към българската армия. "Всяка майка граничар не ражда", обърна се той към членуващите в клуба, който е към Съюза на офицерите и сержантите от резерва.

“За мен е чест да присъствам на вашето тържество по случай 50-годишния юбилей от създаването на Граничните войски, комендатура град Симитли. Вие сте истинският пример за живот, отдаден на България, за достойнство и почтеност. Пожелавам ви да продължавате да възпитават децата си, както досега - да пазят и обичат България", приветства Кирил Добрев.

По думите му състоянието на нашата отбрана в последните години е плачевно. “Имаме самолети на хартия, огромен дефицит на кадри и най-лошото - липса на самочувствие, че българската армия е на висота. Задълбочаването на проблема с незаетите длъжности, както и технологичното изоставане и неадекватното ресурсно осигуряване, продължават да задушават системата и се отразяват неблагоприятно върху възможността за ефективно изпълнение на задачите. От "БСП-Обединена левица" ще работим за изграждането на професионална и привлекателна система за привличане, набиране, подбор и обучение, развитие и задържане на военнослужещите”, подчерта Кирил Добрев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано