Кирил Добрев: Северна Македония няма да види Европа, ако не се откаже от антибългарската пропаганда

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Водачът на листата на БСП-Обединена левица Кирил Добрев посети благоевградските села Падеш, Логодаж, Българчево и Рилци. Разговаря открито с жителите по теми, поставени от местните - качеството на живот, здравеопазването и доходите.

Неизменна тема бяха и отношенията на страната ни с Република Северна Македония. “Не знам доколко македонските управляващи политици са искрени в желанието си да влязат в Европейския съюз. Сигурен съм обаче, че ще се погрижим това да не стане, ако не се откажат от антибългарската пропаганда”, категоричен бе Добрев. По неговите думи е важно хората в Македония с българско самосъзнание да бъдат спокойни и защитени.

По темата за здравеопазването Кирил Добрев обяви, че не е лошо да има частни болници, но техните условия трябва да бъдат такива, каквито са за държавните и общински болници, а не да концентрират само високоплатени клинични пътеки. “Предлагаме и въвеждането на защитени лечебни заведения за по-отдалечените места, които да компенсират разстоянието до областния център”, каза още Добрев. Според него обаче всички тези идеи могат да се реализират, ако има работещ стабилен парламент и редовно правителство.



Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано